jonnaiaustralien.blogg.se

Tropfest

Kategori: Australien

 
Igår eftermiddag tog vi bussen till Centennial Park och slog oss ner på en filt i gräset med kex och dipp. I parken hölls Tropfest som är en filmfestival, men för enbart kortfilmer. Och som en parentes kan jag säga att jag aldrig har sett så många fladdermöss på en och samma gång som jag såg igår kväll. Det var som att se stora horder av flyttfåglar...
 
 
 

Puss

Kategori: Australien

Jag har en kille som man får blommor av på jobbet en söndag.
 
 
 

Santa Fest

Kategori: Australien

I lördags kväll åkte vi in till Darling Harbour där det var en stor julfest. Tomtar klättrandes på byggnader, tomtar på vattenskidor, tomtar på jetskis, tomtar i uppblåsbara dräkter dansandes till klubbmusik, fyrverkerier i mängder... Inte speciellt mycket traditionell julkänsla för en svensk, men definitivt underhållande!
 
 
 
 
 
 
 
Lärde mig även tillslut varifrån man styr ljussättningen på Commonwealth Banks byggnad i Darling Quarter..! Visade sig vara cirkus 20 meter från där jag jobbade förut (som syns i bakgrunden).
 

The Grounds

Kategori: Australien

I lördags åkte vi till caféet The Grounds i Alexandria för brunch. Och vilket ställe det var... Alltså, speciellt du Malin hade ÄLSKAT det. Cafébyggnaden var rustik och industriell, och det fanns en stooor lummig trädgård full med blommor, örter, och också med lite "gammal" känsla över den. Det fanns en blomsterbutik, det såldes lemonad från små gulliga lemonadstånd, och det fanns en liten bondgård med kycklingar, en gris och ett får. Alltså, när någon av er kommer hit på besök så är det dit vi ska på brunch!!!