jonnaiaustralien.blogg.se

Chinese Garden

Kategori: Australien

Ledig onsdag, 28 grader varmt (imorgon ska det bli 38 grader (!!) och varningar är utfärdade om bush fires...), och lunch med underliga kinesiska bakelser och te med Nick i Chinese Garden. Där kunde man bland annat hitta halvmeterlånga guldfiskar, mata ankor och spana på ödlor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag - stranddag

Kategori: Australien

Idag är det Labour Day vilket är en helgdag, och för att utnyttja vår lediga dag tog jag och Nick oss till Watsons Bay. Sol, glass och bad. Definitivt min nya favoritstrand (1. För att vattnet är lugnt och jag är löjligt rädd för de stora vågor som de flesta stränder här har... 2. Liten strand med lite människor. 3. Underbar utsikt.) Jag var i vattnet inte bara en utan TVÅ gången. Låter inte som den badkruka jag vanligtvis är va?!
 
 
 
 
 
 

Sydney Royal National Park

Kategori: Australien

Fullspäckad lördag från morgon till kväll. Nick tog med mig till en jättefin strand i Sydney Royal National Park, och parken är galet nog fyra gången större än hela Linköping... Ganska imponerande storlek! Sedan kunde jag inte sluta skratta åt något de har här, nämligen aqua bikes. Hemma har vi trampbåtar, här har dom alltså...trampcyklar. I vattnet. Makes sense? Inte ett dugg! Men vi hyrde en ändå och trampade runt, hihi.
 
På kvällen åkte vi in till CBD för att äta middag och kolla på fyrverkerier. Det var International Fleet Review som firar den australienska flottan, så det var en helt enorm fyrverkeri- och ljusshow och tusentals människor. Kan inte ens föreställa mig hur stor nyårsshowen är... Tog oss sedan tillbaka till Bondi för att avsluta med en varm choklad på stranden. Härliga lördag...
 
 
 
 
 
Aqua bikes!