jonnaiaustralien.blogg.se

Bowling night

Kategori: Australien

I fredags fick vi äntligen till en bowlingkväll! Jag, Jess, Oliver, Dan, en irländsk kille och mina flatmates Frances, Sarah och Steph tog fram våra tävlingsinstinkter och hade en sjukt härlig kväll. Lördagen innebar en kväll på Taste igen, och igår låg jag hemma i soffan och sträckkollade på tre filmer. Välförtjänt och välbehövligt efter en lång jobbvecka!
 
Dåligt urval av foton då typ alla är på samma personer MEN... Några bilder från bowlingen:
 
 
 

Blue Mountains

Kategori: Australien

Ska nu äntligen lägga upp bilder från dagen när jag, mamma och hennes vän Lotta var och besökte Blue Mountains. Det ligger ca 2 timmar med tåg från Sydney och är en ofantligt stor nationalpark, och det är så fantastiskt fint. Obeskrivligt härligt. Ingen som besöker Sydney borde missa att göra ett besök där (shame on you Malin!). Så fort vi började vandra omkring där nere i regnskogen infann sig återigen den där lyckliga känslan i mig som jag kände när jag var i nationalparken i Manly. Jag kände mig överenergisk och överglad och hade velat stanna där hur länge som helst och bara gå, gå, gå. Satsar på ett återbesök om några månader!
 
 
 
 
 
Utsikt över Three Sisters.
 
Djupt inne i regnskogen.
 
 
 
 
Långt där nere i regnskogen vandrade vi. Minnesvärt!
 

Söndagssol

Kategori: Australien

Det är mycket jobb just nu då tjejen som brukade jobba för mig 3 dagar i veckan förut har åkt hem till Frankrike igen. Efter ett pass i lördags hade jag en välförtjänt utekväll med två av mina flatmates (varav en av dem är nyinflyttad och vi älskar henne redan) och Jess (såklart)! På söndagen hängde jag i parken i Darling Quarter med kaffe, Jess och Oliver och snackade skit i solen.
 
 

Saknar er!

Kategori: Australien

 
Detta är min bakgrundbild på datorn. Jag saknar er världens bästa systrar!
 
Igår gick jag ut för drinkar med en random men mycket trevlig svensk tjej som spenderar några dagar här i Sydney på egen hand innan hon ska resa längs kusten. Vi startade kvällen på Taste (alltså där jag jobbar aka. stället där jag spenderar lite för många kvällar...) och gick sedan ut på Kings Cross Hotel. Bra kväll! Nu ikväll denna lördag ska jag dela en flaska vin här hemma med Frances innan kvällen bjuder på både bowling (förhoppningsvis) med Oliver och Dan och sedan vidare till La Cita för drinkar. Vår flatmate Orlane reser nämligen vidare nu i veckan så det blir som en liten farewell-fest där! Bör runda av kvällen tidigt dock då jag jobbar imorgon men vi får se hur väl jag lyckas med det...

Glaaaad

Kategori: Australien

Har den bästa dagen på typ två veckor! Är överhypat glad och på bäst humör, mestadels helt utan anledning. Älskar sådana dagar. Kunde inte sluta le på hela dagen idag på jobbet. Behövde känna denna känsla att livet bara leker igen. Nu ska jag ut och springa!
 

Första maj

Kategori: Australien

HEJ DÄR HEMMA! Kan inte för allt i världen förstå att det är första maj idag (vilket för övrigt inte är något som firas här) och att jag därmed har varit här i 3 ½ månad redan. Tiden har verkligen flygit förbi. Jag tänker fortfarande att det är typ februari hemma... Men ja tiden försvinner ju lätt det när man njuter av livet. Och det gör jag minsann! Samtidigt så har självklart livet här också sina motgångar, vardagsproblem och diverse bekymmer. Sånt slipper man inte undan vart i världen man än befinner sig...
 
Så vad är nytt? Inte tokmycket. Vardagslivet flyter på mer eller mindre som tidigare. Min största bedrift denna vecka är att jag har varit ute och sprungit 3 gånger. Heja heja. Min sämsta bedrift är att jag tappade min väska i en stor tunna med olja på jobbet, vilket bland annat innebär att jag tvingades köpa en ny mobiltelefon. Och då denna nya telefon är inställd på engelska osv så kan ni förmodligen räkna med engelskspråkiga sms allt som oftast hädanefter eftersom det går sjukt osmidigt att skriva på svenska på den.
 
Några blandade bilder från de senaste veckorna:
 
Jag, Frances, Derrek och Julie gick och såg live auditions till X-Factor. Grymt!
 
Frances birthday-cake till Sarah när vi firade henne. Yummm!
 
Jag och två av mina sköna flatmates. Sarah från UK och Frances från New Zealand!