jonnaiaustralien.blogg.se

To Coogee and back

Kategori: Australien

Idag på min lediga dag tog jag en riktig långpromenad. Bort till Coogee Beach, låg i gräset och lapade lite sol, åt brunch, och sedan promenad tillbaka igen. Nu sitter jag och hungrar och väntar på att strax äta middag på Bangkok Bites med Nick och eventuellt gå på bio efteråt för att fira att jag börjar nya jobbet imorgon. Helt okej dag om man säger så...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frances B-day

Kategori: Australien

I lördags anordnade Frances pojkvän George en liten överraskningsfest för hennes födelsedag. Kvällen innehöll bland annat utsikt över Darling Harbour, toppenbra sällskap, drinkar, Helm Bar och pizza.
 
 
 
 
 
 

Lycka

Kategori: Australien

Världens bästa dag. Är på världens bästa humör.
1. Startade dagen med en kaffe på stranden med Carli. Hur fantastiskt är det inte att kunna göra det?
2. Strosade runt och delade ut lite CV'n.
3. Fick ett samtal. BLEV ERBJUDEN ETT NYTT JOBB!!! Har känt ett tag nu att jag ville byta jobb, så i fredags var jag på en trial på en frozen yoghurt bar som heter Moochi. Och jag fick det!!! Är så glad, så glad, så himla glad... Det är bättre arbetstider och bättre läge (ligger i Bondi Junction vilket är cirkus 45 minuters gång eller 15 minuter med buss härifrån, vilket är perfekt för äntligen kommer jag komma tillbaka till min gamla rutin med promenad till och från jobbet som jag alltid gjorde hemma, underbart!). Behöver inte gå upp 5.30 varje morgon längre = glad Jonna. Och framförallt: förändring. För ett par veckor sedan insåg jag att jag inte var lika lycklig längre, och jag är så glad att jag inte var lat och bekväm och bara lät det vara. På bara 2 ½ vecka har jag nu bytt ut citylivet mot ett nytt härligt boende vid stranden, OCH lyckats byta till ett nytt jobb som jag börjar på torsdag och är superexalterad över. Förändring är bra!
4. Tog en promenad i solen bort till Bronte Beach och tillbaka.
5. Mötte upp Jess som tagit sig till Bondi för lite kvalitetstid. Gick till San Churro Chocolateria och drack varm choklad och åt churros. Mmmmmmm.
6. Tog en promenad med Jess till Bondi Junction och tillbaka.
7. Träffade Oliver för middag och catch-up på min nya favoritrestaurang Miss Chu. Så sjukt god vietnamesisk mat. Avslutade med ett glas vin och sällskap av Nick. Otroligt att lyckas få in umgänge med typ alla mina favoritpersoner här i Sydney på en och samma dag...
 
Okej, så ni fattar nu vilken bra dag det varit? Life is goooooooooood!!!
 
 
 
 
 

Sydney Tower

Kategori: Australien

Igår efter glassätandet tog Nick med mig upp i Sydney Tower. Tornet är 309 m högt och från observationsdäcket 250 m upp har man en 360 graders utsikt över staden. Helt fantastisk vy och det gick till och med att se ända bort till Blue Mountains.
 
 
 
 
 
 
 
 

Glass

Kategori: Australien

Just nu har Magnum en pop-up shop i Westfield gallerian i CBD där man får skapa sin egen Magnum glass. Man väljer överdrag, toppings och chokladsort och så gör de den där direkt. Yummmm. Sjukt gott! Ni vet ju att jag älskar glass...
 
 
 
 
 

5/31 Oakley Road

Kategori: Australien

Nu har jag bott på min nya adress i North Bondi i en veckas tid. Ångrar inte beslutet att flytta hit över huvud taget. Lägenheten är supermysig och känns mycket mer som ett hem än där jag bott förut, mina tre nya flatmates är jättehärliga och det är verkligen skönt att ha kommit bort från city. Fem minuters gångväg och jag har stranden, vattnet och klipporna framför mig. Och att jag har en stor skön säng och inte behöver sova i ett hostelliknande rum med våningssängar längre är ju ett lagom stort plus också..! Nackdelen är att jag just nu måste gå upp 5.30 varje morgon för att ta buss och tåg in till jobbet, så imorgon på min lediga dag är det jobbjakt här i området som gäller.
 
 
 
 
 
 

Skridskoåkning

Kategori: Australien

"Winter is well and truly here and to get into the swing of things, we've brought a winter wonderland to The Square! Enjoy the magic with snow falling daily on Sydney CBD's only ice skating rink."
 
Snö, skridskor och is. Gårdagskvällen kändes som en vinterdag hemma i Sverige! I World Square Shopping Centre har de just nu en liten isrink där man kan åka skridskor. Jag; före detta konståkare och en gång proffs på att åka köttbulle, och Nick; första-gången-åkare och en Bambi på hal is.
 
 
 
 
Och som kontrast till ett vintrigt Sydney så har jag spenderat en del tid i Bondi denna vecka med att titta på nya lägenheter. Har verkligen känt att jag behöver en förändring just nu så från och med söndag bor jag hädanefter i North Bondi fem minuter från stranden...!
 
 
 

Watsons Bay

Kategori: Australien

Söndag i Watsons Bay. Glass, kaffe och fin utsikt.
 
 
 

Altitude Restaurant

Kategori: Australien

Hade en otroligt bra lördagkväll som spenderades i The Rocks där Nick bjöd ut mig på en femstjärnig restaurang. "Every girl needs at least one 5 star dining experience". Well aren't you too sweet..! Fantastisk utsikt från 36e våningen över Harbour Bridge och Opera-huset och fantastisk mat (tappade nästan räkningen hur många rätter det var, antalet var helt klart jämförbart med en juldagsmiddag hos mormor och morfar hihi). Framåt midnatt gick vi vidare till The Ivy som jag har fått höra att man bara måste besöka minst en gång här. Och ja, jag kan hålla med om att det var ett imponerande ställe! 
 
 
 
Fantastisk utsikt.
 
Typ det godaste jag ätit och jag vet ärligt talat inte ens vad det var...!
 
 
 
 

Liquid Miles 2013

Kategori: Australien

I tisdags var jag och Jess på en helt grym fest i Darlinghurst där finalen av Liquid Miles hölls. Gänget i baren på Taste hade vunnit i tävlingen i New South Wales och nu var det alltså final mellan alla delstater. Det var cirkustema och hela stället andades verkligen cirkus i interiören. Det var sjukt snyggt allting och alla gäster var utklädda alternativt uppklädda från topp till tå. Kvällens underhållning var bland annat imponerande akrobatshower, en burlesqueshow och lite trolleri.