jonnaiaustralien.blogg.se

Manly och National Park

Kategori: Australien

Har haft en fantastisk dag! Då idag är den enda dagen på ett par dagar nu som vädret skulle vara fint och jag var ledig så ville jag utnyttja det ordentligt. Därför bestämde jag mig för att ta färjan till Manly vilket tar ca 30 minuter. Där gick jag längs strandpromenaden vid Manly Beach och gick sedan bort till den mycket mindre Shelly Beach som helt klart springer in på nr 1 över mina favoritstränder hittills i Sydney! Där slog jag mig ner en stund med fika och bokläsning innan jag gick längs Manly Scenery Walk och då av en slump hamnade i Sydney Harbour National Park som jag velat besöka i flera veckor. Och det var så fantastiskt och fint och jag hade kunnat stanna där i hur många timmar som helst. Små, slingriga stigar, buskar och träd överallt, klippor och stenar att klättra upp för - sååå fantastiskt! Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar att strosa runt i naturen och det har varit alldeles för lite av det sedan jag kom till Sydney. Det här var nog min topp 1 bästa dag hittills i Sydney. Kände mig så lycklig att jag inte kunde låta bli att småspringa och skutta runt där på stigarna! Ska definitivt försöka hinna med att ta tåget till Royal National Park någon dag och göra ett besök där också. Förstår egentligen inte alls varför jag har bosatt mig mitt i inner Sydney när det är vid naturen jag trivs som bäst. Hur som haver, här kommer en bildbomb!
 
Utsikt från färjan.
 
Manly.
 
Manly Beach.
 
Promenad till Shelly Beach.
 
Där jag stötte på denna stora ödla!
 
Shelly Beach.
 
Utsikt över både Shelly Beach och bort till Manly Beach.
 
 
 
Manly Scenery Walk.
 
Det här var den lilla ingången i en stenmur som ledde till Nationalparken!
 
 
 
 
 
Mycket nöjd med denna dag!

Bio och avskedsfest

Kategori: Australien

Ser fram emot att vara ledig i två dagar! Imorgon ska vädret vara riktigt fint dessutom så det kanske blir en tur till stranden. Stand-upen i torsdags var sjukt kul, vi inledde med en öl på Strawberry Hills Hotel i Surry Hills och tog oss sedan till The Comedy Store vid Moore Park där vi skrattade tills käkarna värkte. I lördags träffade jag Liza på dagen och fortsatte sedan med en spontan bio där jag såg Cirque du Soleil - Worlds Away. Och jag säger bara, SÅ FANTASTISK! Vet inte om de visar den på bio hemma i Sverige men om de gör det, GÅ OCH SE DEN. Om Cirkus Cirkör är fantastiskt bra så är Cirque du Soleil ännu bättre.
 
När jag kom hem efter bion var det fullt ös i vår flat med en avskedsfest för att Léa åker hem till Frankrike i några veckor, så nu har en kanadensisk tjej flyttat in istället. Riktigt rolig kväll med roliga människor.
 
 
 
 

Lediga dagar

Kategori: Australien

Fantastiskt skönt med lediga dagar! Denna vecka har bjudit på hemmakvällar i soffan med Disney-filmer och Sex and the City, en solig after work med gratis cocktails med Jess som är ny barista på jobbet (jag jobbar i take-away delen men går man next door så har dom dine-in restaurang och bar där man kan få gratis drinkar efter jobbet om man vill) och långa promenader. Har hittat en favoritrunda längs Blackwattle Bay som är väldigt fin att gå.
 
Gårdagens lediga dag bjöd på solig väder och en spontan pupkväll med ett gäng vietnameser som jobbar på samma restaurang/bageri-kedja som jag men på den som ligger i Surry Hills. Det blev ett antal ölkannor, trivia som vi var fruktansvärt dåliga på, och en mängd nya lärdomar om Vietnam. Rundade av kvällen tidigt och avslutade med thaimat ett par kvarter bort!
 
Idag ska jag njuta av promenad, slappande med bok i solen och ikväll har vi biljetter till en comedy show. Räknar med ett skratt eller två!
 
 
Blackwattle Bay.
 

Vardag

Kategori: Australien

Veckan har fortsatt bjuda på jobb och gårdagskvällen bjöd även på en liten miniutgång med Jeho, Derrek och några av deras vänner. En blygsam öl, Wii-spelande och dans på en bar nere i Darling Harbour innan jag och Jeho tog oss hem i regnet redan klockan 12 för att gå upp och jobba tidigt imorse.
 
 
Fullt fokus!

JOBB OCH NY FLATSHARE

Kategori: Australien

Ääääntligen har livet sansat sig nu efter några dagar med hets x1000!
1. JAG FICK JOBBET!! Det är alltså en baguette-restaurang/bageri/café och jag står i take away-delen och tar emot beställningar, tar betalt, skriver en mängd olika bokstavskombinationer, siffror och tecken på kaffelock och skriker ut vilket kaffe som är klart så högt jag bara kan mellan varven så fort en ny kaffe är färdiggjord. Kön ringlar sig ofta lång, allt ska gå superfort och ingen bokstav eller siffra eller tecken får vara fel eller stå i fel ordning på kaffelocket för då kommer kaffet inte bli som det var efterfrågat. T.ex. så betyder DSC2= att det är en decaf skim cappucino med två equal sugar och !XM½ att det är en extra hot double machiato med en halv vanlig socker. Men jag trivs jättebra hittills, tiden går snabbt och medarbetarna är trevliga och glada. Gratis mat och kaffe får jag hela dagarna när jag jobbar också, bra bonus som sparar in pengar här i Sydney där maten är tokdyr.
 
2. Jag har flyttat in i en ny lägenhet! Jag fick veta i söndags att några nya skulle flytta in i vårt rum redan på måndag förmiddag, så eftersom jag började klockan 7 på morgonen var jag tvungen att flytta ut redan samma dag på söndagkvällen. Jag fick leta nytt rum, packa ihop min ryggsäck igen och städa rummet under dagen men då jag inte hittade något nytt boende att flytta in i på kvällen så hade jag den fantastiska turen att få sova på Moa och hennes flatmates soffa. TACK!!! Så igår kväll var jag och tittade på en ny flat som jag fastnade för direkt och flyttade in i en timme senare. Trivs så bra här redan! Fin och fräsch lägenhet 5 minuter från jobbet, stor balkong, aircondition stort plus!, delar rum med tre tjejer en tysk, en italienare och en korean. I ett annat rum bor en nyzeeländsk kille. Alla är supertrevliga och härliga, hade inte kunnat hamna på ett bättre ställe och med bättre flatmates känns det som just nu! Och här finns ett vardagsrum med soffa och tv och allt också, något jag verkligen saknade i förra flaten. Wii finns också och jag har precis blivit slagen i typ 12 av 13 omgångar...
 
Just nu är livet bra här med andra ord!
 
 
 I Darling Quarter där nya jobbet ligger!

Bondi och Coastal Walk

Kategori: Australien

Hej! Dags för en uppdatering. Har varit mycket senaste veckan rent mentalt, allt går upp och ner här och beslut ändras hit och dit med världens fart vilket är väldigt påfrestande. Det är jobb jag mer eller mindre fått men ändå inte fått börja på än, det är jobbintervjuer jag gått på men inte fått jobbet, det är jobberbjudande på bara 12 h i veckan som ligger 1½ timmes pendling härifrån, och hela tiden undrar man när det ska släppa och om jag ska få ett jobb här som jag faktiskt kan leva på. Så i torsdags bestämde jag mig för att strunta i detta och åka och farma, ordnade ett farmjobb till på tisdag och började försöka få rummet uthyrt trots att det är två veckors uppsägningstid.
 
Tror då sjutton att dom ska ringa igår om en trial idag som är en tjänst på 30-40 h om jag får jobbet. UPP OCH NER, NER OCH UPP!!! Så trots att farmjobbet var fixat så bestämde jag mig för att gå på trial idag, eftersom farmjobb är typ sista utvägen så jag inte blir för pank här. Provjobbet var på ett ställe vid Darling Quarter som heter Taste Baguette & Grill och jag provjobbade från 8-13 idag. Och det gick bra faktiskt, och det var kul, och kändes som ett jobb jag skulle trivas bra på! Imorgon ska jag dit igen mellan 10-13 för att då kommer det vara tokmycket hektiskare än idag så att jag får testa på om jag klarar det tempot också, så får vi se sen om jag får jobbet... Håll alla tummar ni har!!! Och om jag får det så kommer jag ändå tvingas flytta ur rummet och leta efter nytt boende, så ja som ni förstår så är det mycket som snurrar i huvudet här just nu.
 
Hur som helst så var det sol och värme igår och då gjordes det ett besök på Bondi Beach. Därifrån gick jag och Hanna sedan Coastal Walk där man går längs kusten och passerar ett flertal olika stränder och fin natur innan man tillslut kommer fram till Coogee Beach. Himla fin promenadsträcka! Den rekommenderar jag verkligen min kära mor att gå när hon kommer hit=)
 
 
Bondi.
 
 
Coastal Walk.
 
 
 
Vid Bronte Beach.
 
 
Vet inte hur väl det syns men det är en stor gravplats här längs vägen. Vi fattade inte alls vad det var på håll först för det är inte bara små fyrkantiga gravstenar utan stora höga monument typ på gravarna som på håll såg ut som stora schackpjäser.
 
 
Framme i Coogee efter ca 1,5 timmar där vi tog bussen hem igen.

Sydney Aquarium

Kategori: Australien

I fredags hade jag en riktig mysdag för mig själv. Efter att jag delat ut lite CV'n och regnet börjat ösa (ÖSA) ner så spenderade jag sju timmar på Starbucks och läste, fikade och tittade ut över ett regnigt Darling Harbour. Såna dagar gillar jag, massor massor.
 
Igår var jag med Hanna och Liza på Sydney Aquarium. Det är så mycket häftiga djur som finns där och så himla kul att kolla på. Sötast var pingvinerna, coolast var sjökorna och fulast (på ett bra sätt, typ) var rockorna underifrån. Efteråt invigde jag gymmet på bottenplan här hemma där jag avverkade 6 km på löpbandet och på kvällen begav vi oss hem till Moa där vi spenderade en väldans trevlig kväll!
 
 
Pingviner, alltid lika söta.
 
 
Sjöko. Sjukt cool (och fet).
 
 
 
I hajtunneln.
 
 
Hihi...