jonnaiaustralien.blogg.se

Sjuk

Kategori: Australien

Vår lägenhet är så kall att jag sover i tights, strumpor och två tröjor. Jobbet är ännu mer ruskigt kallt så där har jag numera två strumpor, tights + jeans, tre tröjor plus vantar. Ändå har jag blivit sjuk igen och är idag hemma från jobbet och vilar upp mig med diverse medicin och lyssnar på mitt absoluta favoritradioprogram Institutet i P3 medan regnet fortsätter falla utanför fönstret.
 
Häromdagen blev jag invigd i vad jag har fått lära mig är ett av Australiens största sportevent, nämligen State of Origin. Det är tydligen en serie av bäst-av-tre rugbymatcher som spelas mellan Queensland och New South Wales, och något som folk här är väldigt passionerade för. Så vi gick till sportbaren i casinot The Star här i Sydney där jag fick se min första rugbymatch och lyssna till supportrarnas höga buanden och jubel. Att avsluta kvällen på Pancakes on the Rocks igen var ju inte heller helt fel...
 
Nu är det dags att fylla på med lite mer medicin igen och lyssna på ytterligare ett avsnitt av Institutet innan jag tar tåget till Bondi för filmkväll. Hoppas även på en skype med Mollepolle om hon vaknar till snart!
 
 
 
 

Heeeej

Kategori: Australien

Saknade er i min älskade familj lite extra mycket häromdagen när ni alla var samlade och firade både det ena och det andra, bara så ni vet. Önskar att jag hade kunnat vara med er. Här i Sydney är det vinter nu vilket är ungefär som en svensk höst med 8-17 grader. Mörkt ute blir det redan vid 5... De senaste veckorna har fyllts med lite av varje här borta. Bowling (där jag imponerade på mig själv med tre strikes och vann en överlägsen vinst), middagar, biokvällar, Coastal Walk, comedy shows, ett och annat glas vin, och lite oväntat ett besök till en gokart-bana!
 
Kaffe och promenad i Bondi.
 
Min favorittjej Jess.
 
Mycket saknade flatmates som nu är tillbaka i Sydafrika respektive farmar uppe i Queensland.
 
Middag på mysig vegetarisk restaurang vid Hyde Park.
 
På Max Brenner Chocolate Bar i Newtown. Himmelriket.
 
 
Tagit körkort. Visserligen för gokart men hey, man måste ju börja någonstans!