jonnaiaustralien.blogg.se

Underbara morgon

Kategori: Australien

Jag lyckades utan tvekan bli kär i den bästa kiwin. Blev väckt klockan 5 imorse för att åka till en mysig utsiktsplats, kura ihop oss med en filt, ha frukost-picknick och dricka champagne framför soluppgången. Hur mysigt? Som sagt, bästa kiwin...
 
 

Saker jag saknar!

Kategori: Australien

Regnet öser ner. Det blåser tokmycket. Jag har varit hos doktorn för tredje gången på mindre än en vecka och blev tillsagd att vara hemma och vila i två dagar nu. Inte världens bästa dag med andra ord. Känns som en dag när det passar med ett inlägg om saker jag saknar hemma i Sverige, hihi.
 
7. Naturgodis i lösvikt. Mmmm. Det var min största last hemma, och nu har jag tvingats bli av med den. Kanske en bra grej visserligen.
6. Keso. Den cottage cheese som finns här smakar vidrigt. Man får snällt blanda i en stor mängd kryddor och en skvätt grekisk yoghurt för att den ska bli ätbar.
5. Svensk skog. Som den skogsmulle jag är så saknar jag verkligen att strosa runt i skogen. Har fått vänja mig vid strand- och kustpromenader istället, vilket ju inte är helt illa det heller.
4. KVARG! Saknar kvarg så mycket så det finns inte. Och det gör det ju inte heller. Finns alltså... Kommer äta så mycket kvarg så jag spyr när jag kommer hem på besök, typ.
3. Att ha en egen lägenhet, och hur billigt det är! Hemma betalade jag ca 3 100 kr för en egen lägenhet, här betalar jag typ 5 300 kr för en flatshare där jag delar rum med en annan tjej.
2. Gratis utbildning. Man inser verkligen inte hur fantastiskt det är med gratis utbildning förrän man åker till ett annat land och inser att det kommer kosta multum att plugga som internationell student...
1. Och mest av allt: Min familj. Såklart. För att ni är bäst! Och för att jag saknar att skratta tills jag får ont i magen med er, alla internskämt, sarkasmen. Jag saknar filmkvällar, glass vid Stångån, grilla marschmallows tills de börjar brinna, höra Nellie säga bumull, annelunda och tuggemi. Saknar att måla lejonmuggar, mysa i Valla, åka till Smultronstället och gå upp för Ramunderberget trots att man inte orkar efter all glass... Massa kärlek till er.
 
 
 
 
 
 

IKEA

Kategori: Australien

Festival of the Winds på Bondi Beach med drakflygning. Plus ett IKEA-besök där jag kände mig minst sagt som hemma...! Nu väntar en Skype-dejt med Pyrus<3
 
 
 
 

Having second thoughts...

Kategori: Australien

...about having a kiwi boyfriend.
 
 
 

Sydney Observatory

Kategori: Australien

Onsdagsdejt på Sydneys observatorium i mysiga The Rocks. Nick tog med mig på en guidad kvällstur där vi fick lära oss om stjärnbilder, se 3D-filmer, titta i Australiens äldsta fungerande teleskop från 1874 och även ett nytt datorstyrt teleskop. Kunde se både Venus, dubbelstjärnan Alpha Centauri och häftigast var att se Saturnus så nära att man kunde se ringarna..!
 
 
 
 
 
PS. Eftersom det är 1a september idag så är det officiellt årets första vårdag här. Och även om kvällarna fortfarande är kyliga så kan jag säga att på dagarna är det lika varmt som under svensk högsommar!