jonnaiaustralien.blogg.se

Taronga Zoo

Kategori: Australien

Ledig måndag och jag och Liza bestämde oss för att ta färjan över till Taronga Zoo! Skulle verkligen rekommendera andra att åka dit. Inte bara för djuren, utan halva upplevelsen och det som gör det så speciellt är den fantastiska utsikten över Sydney stad och skyline som syns i bakgrunden och som man får njuta av hela tiden!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

På återseende!

Kategori: Australien

Idag åkte mamma hem igen. Fick ett litet besök på jobbet under dagen för en sista hejdå-kram. Har varit mysigt att ha besök här och vi har kunnat umgås mer än förväntat eftersom jag fick några extra dagar off från jobbet just för att kunna passa på att träffa henne. Eastern Festival, goda middagar, Blue Mountains (bilder kommer!), Harbour Bridge promenad - vi har hunnit med en del! Men nu kanske det dröjer nio månader tills vi ses igen...
 

Harbour Bridge

Kategori: Australien

Tog en kvällspromenad efter jobbet igår med mamma och Lotta bort till The Rocks och gick längs Harbour Bridge. Vi tajmade in tiden perfekt då vi kom precis vid skymningen och fick se mörkret lägga sig över staden och skyskraporna lystes upp. Med andra ord: Sydney från sin bästa sida! Efteråt gick vi till en mysig rooftop bar och åt tokgod middag samtidigt som vi hade en superfin usikt över skylinen.
 
 
 
 
 
 
 

Mamma-besök!

Kategori: Australien

I torsdags anlände mamma till Sydney och överraskade mig med att dyka upp på mitt jobb. Konstig känsla att titta upp och se henne stå där! Vi gick ut och åt middag i Darling Harbour på kvällen och i lördags tog vi tåget till Easter Festival och strosade runt hela dagen. Kollade på kossor, alpackor, åt våfflor, såg vedhuggartävlingar och gick runt bland marknadsstånd och shoppingtokiga människor. Nu befinner hon sig på resande fot i Cairns och upplever mer av Australien än jag själv har hunnit göra ännu. På söndag kommer hon tillbaka så vi kan spendera ytterligare några timmar tillsammans!