jonnaiaustralien.blogg.se

Vår i luften

Kategori: Australien

Idag kändes det som en riktigt härlig vårdag ute. Sol och 20 grader mitt på dagen. Jag och Nick var ute och åt frukost på ett café och sen tog vi en lång promenad längs strandpromenaden. Resten av dagen har ägnats åt att städa, tvätta, handla mat och sälja vårt matbord. Älskade det matbordet och stolarna som vi hade, men det får inte plats i nya lägenheten. Vi tänkte satsa på att köpa en ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare för pengarna istället. 
 
Nu blir det holländsk saltlaktrits och kanske ett avsnitt av Vikings. :)
 
 
 

Saltlakrits

Kategori: Australien

Oj vad glad jag blev igår. Vi var och veckohandlade mat på Aldi och vad får jag syn på om inte ett tillfälligt besök av saltlakrits i butiken! Vid ett tillfälle förut har de haft samma laktrits till försäljning och den är himmelskt god, har ju inte fått tag på saltlakrits sen Malin var här på besök i januari och gav mig en stor glasburk med salta fiskar. Min dag var gjord=) Köpte fyra askar varav tre är gömda någonstans högt upp och långt in i ett hörn där jag inte kan nå dom... Säkrast så!
 
 
 
Slänger in en bild på en lördag får ett par veckor sedan, när jag och Nick var ute på middag och bio. Det är på en nybyggd takterass uppe på taket av shoppinggallerian i Miranda (en kvart med bilen härifrån), med massa restauranger och mysig belysning överallt. Mamma hit ska jag ta med dig när du kommer, för här uppe finns även ett spansk chockladcafé där dom har churros!
 

Oväntat besök

Kategori: Australien

Igår kväll fick vi oväntat besök på vår balkong. Papegojor flockades hos oss (kakaduor), till en början bara två men efter att ha matat dom en stund hade vi plötsligt fyra stycken sittandes därute. =)
 
 

Flytt till 23 Ewos Parade

Kategori: Australien

Nu när vi till slut fått tillgång till internet i vår nya lägenhet som vi flyttade till för ett par veckor sedan så ska jag visa lite bilder. Det är en tvåa på fjärde våningen med balkong, bara ett par hundra meter uppför gatan från vår förra lägenhet. Den är mindre en den förra men mycket nyare och fräschare. Det konstigaste med lägenheten kan nämnas att badrummet når man genom att gå in i den inbyggda garderoben i sovrummet... Finns ingen riktig dörr utan det är en öppning mitt i garderoben när man flyttar skjutdörren åt sidan bara där man går igenom. Som Narnia liksom...fast inte riktigt lika häftigt det som döljer sig i garderoben :)