jonnaiaustralien.blogg.se

Royal Botanic Garden

Kategori: Australien

Gårdagen spenderade jag i och längs Royal Botanic Garden med promenerande och läsning. Så himla fin park och speciellt när man håller sig längs kanten där man har utsikt över vattnet samtidigt. På kvällen var jag på en intervju på en restaurang där servitriserna tydligen är utklädda till Disneyfigurer och dansar och sjunger för gästerna, och ni som känner mig vet att jag inte är den spexiga typen... Hade ingen koll på vad det var för jobb jag sökt! Hur som helst så började intervjun med att han frågade mig och de andra två tjejerna som också blivit ditringda om vi kunde bära tre tallrikar samtidigt. De andra som jobbat på restaurang förut kunde självklart det, men jag hade ingen erfarenhet av det alls Så resten av samtalet var han bara vänd mot de andra två och pratade med dem, och när de sen fick gå vände sig managern tillslut mot mig, visade hur man ska bära och sa "Go practice and I'll be back in ten minutes". Gick väl sådär!
 
 
 
 
 
 
 

Updates

Kategori: Australien

Lite korta updates från Sydney kommer här! De senaste dagarna har bestått av regn, regn och ännu mer regn, men idag kom äntligen solen tillbaka. Jag har hittat en fantastisk spansk Chocolateria, åkt till Bondi Junction och delat ut CV'n, varit på intervju på en sushibar i Coogee och varit på stand-up x2. Igår var jag på ett ställe i Surry Hills som Mollepolle tipsat om (supermysigt, bra tips!) där jag mötte upp sju andra svenskar, en turkisk och en aussie och så beställda vi in pizza och umgicks innan stand-upen började. Rolig kväll! Idag testade jag och Hanna en annan comedy club inne i CBD som inte höll samma klass som gårdagen, men att gå på stand-up är ju alltid lite av en chansning hur roliga komikerna kommer vara. Nu är det läggdags här borta, godnatt mina saknade!
 
 
Hyde Park.
 
 
Hyde Park i väntan på stand-up.
 
 
Egenmys med läsning och varm choklad.

Australia Day

Kategori: Australien

Idag den 26 januari är det Australia Day och det märktes överallt under dagen. De flesta går runt med tröjor, kjolar, väskor, hattar, klänningar, flaggor och låtsastatueringar med australienska flaggan på sig. Till skillnad från hemma där det på sin höjd viftas med flaggor på nationaldagen. Denna dag bjöd i alla fall på mycket gratisnöjen och sånt gillar vi! Det bästa var fyrverkerierna vid Darling Harbour nu på kvällen. Heeelt spektakulära. Det var både ljusshow, sjukligt tokmycket fyrverkerier och mäktig stämningsfull musik som spelades under hela showen som höll på i nästan en halvtimme. Det var så jag fick rysningar några gånger. Inte konstigt att det var så proppfullt med folk precis överallt, ÖVERALLT(!!!), för det var verkligen värt att se.
 
 
Marknad i The Rocks.
 
 
Livemusik och spelningar i parker på flera olika ställen.
 
 
Båtparad vid Darling Harbour.
 
 
De fantastiska fyrverkerierna vid Darling Harbour på kvällen.
 
 
Darling Harbour by night.

Moonlight Cinema

Kategori:

Igår efter stranden blev det en utebio i Centennial Park på kvällen. (Tack mamma, detta blev det första nöjet jag unnade mig för födelsedagspengarna, återstår att se vad jag gör för roligt med det återstående!). Kakor, ett glas vin och Disney's nya film Wreck-It Ralph. Som faktiskt var riktigt mysig! Kanske mest för att den till stor del utspelade sig i godislandet Sugar Rush som gav mig Kalle och Chokladfabriken-vibbar...
 
PS. Idag har jag fått köpa nya solglasögon eftersom en stor våg sköljde över mig på stranden igår och TOG dom med sig. Fräckt må jag säga.
 
PS.2. Jag har lärt mig den hårda vägen nu att aldrig hoppa över solskyddet mer. Igår var jag lite arg för att jag efter en vecka här inte fått minsta lilla färg ännu (färgen under armbandsklockan som jag haft dygnet runt fick agera bevis) så igår på stranden väntade jag en timme innan jag tog på mig solskydd. VILKEN MISS! Röd hud och sveda blev resultatet och denna miss gör jag inte om igen...
 
 

Coogee Beach

Kategori:

Idag hade jag tänkt dela ut CV'n men när det var 26 grader i skuggan och Blekinge-Hanna (som jag drack kaffe med häromdagen) kom med en förfrågan om Coogee Beach så kunde jag inte tacka nej. Det är ju trots allt min födelsedag dessutom, som alltså för första gången spenderades på en strand! Ikväll ska vi förmodligen på en utomhusbio och ha lite födelsedags-picknick.
 
 
 

Foton på lägenheten

Kategori:

Godkväll! Idag tog jag mitt RSA certifikat så imorgon ska jag ut till restauranger och barer och dela ut fler CV'n. Eftersom det är min födelsedag imorgon ska det firas på ett eller annat sätt också, trots att det inte känns som min födelsedag när jag inte får fira den med familjen och min Pontus. Födelsedagsfika är ett givet inslag i alla fall! Här kommer lite bilder på lägenheten vi bor i som utlovat:
 
 

Jobbsökande

Kategori:

Äntligen har vi fått internet igen efter en del krångel! Imorgon ska jag försöka lägga upp lite bilder på lägenheten och jag ska generellt försöka få in en bättre vana att ta med kameran och fota mer. Men ni vet ju sen innan att jag inte är någon höjdarfotograf så det kanske blir mer text än bilder här...
 
I måndags var jag och Hanna ute och åt middag med Dave, en australienare som Malin lärde känna här förra året. Han tog med oss till ett tex-mex ställe i Surry Hills där han bjöd på öl, Sydney-tips och diverse anekdoter. Sedan skulle han visa oss Sydneys godaste glass, och trots att klockan var nästan 10 på kvällen så var kön lång utanför. Med höga förväntningar köpte jag en kula Peanut butter and cheesecake, och med handen på hjärtat, så var det i nära klass med Ben & Jerry's. Det ni!
 
Imorse mötte jag upp två svenska tjejer för en kaffe på Starbucks och lite shopping på stan (och jag lyckades låta bli att handla trots megarean). Jättetrevliga tjejer och kul att umgås lite med andra här! Idag hade jag även min första jobbintervju vilket var på en frozen yoghurt bar som heter CherryPick. Det började katastrofalt med att jag sprang i 40 min för att hitta rätt, frågade 7 pers om vägen men ingen visste, min GPS ljög och jag blev 30 min sen. Men tydligen hade jag missuppfattat tiden för han som skulle intervjua mig var inte där... Hur som helst, en frozen yoghurt och ytterligare en halvtimme senare så blev jag intervjuad. Och det gick jättebra och han tyckte att jag passade perfekt för jobbet, men nackdelen var att de inte behövde mig förrän om 2 veckor. Och då blir det till att börja med bara några timmar i veckan för att lära upp mig, och sedan kommer timmarna kunna utökas. Så stort plus att han erbjöd mig jobb och ska ringa om 1-2 veckor men jag behöver ju ett jobb NUU.
 
Ska förmodligen provjobba på en glassbar nästa vecka också, jag var inne och pratade med managern idag och han skulle ringa om några dagar och boka in en trial sa han. Så visst går det lite framåt med jobb och jag vet att det kan ta några veckor men är ju ivrig att börja jobba så snabbt som möjligt, så imorgon har jag bokat in mig på en RSA kurs. Det är ett certifikat man får som gör att man får servera alkohol vilket alla restauranger och barer kräver att man har så det är en kurs man bör göra så snabbt som möjligt här har jag fått höra.
 
 
I Sydney badar man verkligen i fontänerna. Till och med vuxna låg och flöt omkring...
 
 
Flip-flop bild till Pyrus!

Bilder från söndagen

Kategori:

 
I ett grönområde i närheten av vår lägenhet.
 
 
Nere vid Darling Harbour.
 
 
Ute i vattnet fanns både en flytande fotbollsplan och...
 
 
...en enorm anka som förde tankarna till Örebros uppochnervända gula kanin.
 
 
Operahuset.
 
 
Utebio för barn. Förväntning: Typ Hitta Nemo eller Wall-E. Vad de visade: Konstiga kortfilmer. Bland annat den här som visade närbilder på en död hamster och hur man på 20 olika sätt kan begrava den. Knäppt???
 
 
Den här bilden tillägnar jag Mollepolle och Pyrus! Hihi. Retsamt va? Jag åt TimTam's doppade i kaffe, sådär så de smälte och blev mjuka och kladdiga och sådär goda som ni vet att bara TimTam's kan bli... MMMMM lyckas jag med mitt ret?!

Dag 4

Kategori: Australien

I fredags var jag hemma hos Moa (väldigt trevlig kusin du har Pontus!) och umgicks, sedan gick vi ut på en backpackerklubb några timmar och dansade. Hade en supertrevlig kväll! Idag ska jag och Hanna hämta lägenhetsnyckeln och sen bege oss ut på lite sightseeing. Bilder utlovas.

Gårdagen var inte mycket att hurra för. De senaste dagarnas dåliga sömn, ständiga uttorkning, obefintliga aptit och alldeles för lite mat satte sina spår och jag blev liggandes i sängen precis hela dagen. Jag kände mig så totalt utmattad både fysiskt och psykiskt. Idag ska jag försöka ha något av en ätardag och tvinga i mig massa mat oavsett aptit. Det är svårt att anpassa sig efter klimatet och den stora tidsskillnaden här men jag hoppas att jag kommer ha fått in bättre rutiner om några dagar.

Har även skypat med mamma nu på morgonen och det kommer bli så himla roligt när hon kommer hit på besök. Här på hostelet har vi bara internet nere i allrummet/köket så därför har jag inte varit inloggad på skype hittills, men på tisdag kommer vi få internet i lägenheten så då kommer jag vara mer tillgänglig och boka in skypedejter med hela familjen och med min favoritkille (ja det är du som är min favoritkille Pontus)!

Lägenhet

Kategori: Australien

Idag svettas vi bort här i 37 graders värme. Efter 5 timmars promenerande hit och dit, två lägenhetsvisningar (personen som skulle visa den tredje dök aldrig upp), smutsiga fötter, x antal kilometer och x gånger 10 000 antal svettdroppar är vi tillbaka på hostelet där vi har en fantastisk, fantastisk AC. Det faktum att jag under de senaste 6 timmarna har druckit 2 liter vätska och inte kissat en enda gång säger ganska mycket om hur mycket jag har svettats ut idag...

MEN, vi har blivit med lägenhet idag! Det är en fräsch lägenhet med två sovrum och två badrum, stor balkong och tvättmaskin. Plus tillgång till gym och pool. Den ligger i Pyrmont vilket Mollepolle informerad mig om att hon tyckte är en ganska tråkig stadsdel och det stämmer bra överens men den uppfattningen jag också fick. Men det är 5 minuters promenad till hamnen och Darling Harbour vilket gör att läget känns bra ändå. Så jag och Hanna kommer dela ett sovrum och ha eget badrum, sen kommer det bo två till i det andra sovrummet plus att en studerande japan bor i vardagsrummet... Ett stort plus är att det bara är 2 veckors minimum stay så vi kan bli hur lång- eller kortvariga vi vill. Så på måndag flyttar vi dit!

Här är några kort på rummet vi bor i just nu på hostelet:
 
 


 

 

Framme i Sydney

Kategori: Australien

Hej mina nära och kära! Imorse kom vi efter 1,5 dygns resande äntligen fram till Sydney. Resan gick problemfritt men ganska sömnlöst så under de senaste 2 dygnen har jag bara sovit ca 5 timmar. Räknar med att få en riktigt skön nattsömn nu på hostelet! Idag har vi strosat runt lite, inhandlat sköna flip-flops (med kängurur på...) och kollat lägenhetsannonser. Vi hoppas på att bli kortvariga på hostelet så redan imorgon har vi tre lägenhetsvisningar vi ska gå på. 37 grader varmt ska det dessutom bli!