jonnaiaustralien.blogg.se

Födelsedagsroadtrip

Kategori: Australien

Vid min födelsedag för två veckor sedan tog vi bilen och åkte till Port Stephens en natt och The Entrance den andra natten. Det första vi gjorde var att testa sandboarding i Anna Bay, vilket vi hade tänkt göra när vi var där för över 2 år sedan, men det hanns inte med då. Men nu så! Man sitter alltså på en bräda och åker nerför stora sanddyner. Som pulka fast i sand. Riktigt skoj! Men såå jobbigt kan jag lova att gå upp för sanddynerna efteråt för att åka igen... Jobbigare än att gå i snö eftersom sanden är mycket mjukare. Men skulle definitivt rekommendera andra att testa om man vill göra något lite annorlunda =)
 
De hade även kamelridning i Anna Bay. Men kände att jag vill göra det i Dubai istället så det får vänta.
Det var brant! Lite läskigt att åka ner men roligt =)
 
 
 
Efter sandboardingen åkte vi till motellet, duschade av all sand (.....) och sedan blev det middag.
 
Dagen efter åkte vi till Tea Gardens i närheten där vi åt frukost och hyrde en båt. Rogivande och himla trevlig grej att göra.
 
 
 
Sedan åkte vi vidare söderut igen för att ta oss ner till The Entrance. Vi bodde en natt vid stranden i Terrigal, en liten småstad där vi tog en promenad, åt födelsedagsmiddag ute och stupade i säng tidigt till en film.
 
Syns inte så bra men vi bodde på hotellet som syns där typ i mitten på bilden. Blev inte mycket kort här dock.
 
Sista dagen (på Australia dag) åkte vi till The Entrance, vilket var en jättemysig liten stad/ort full av pelikaner (fanns pelikaner precis överallt i Port Stephens också, men här runt Sydney trivs de visst inte). Precis vid vattnet, med en stor fin lagun typ, inte riktigt men nästan, stranden gick liksom ut i vattnet och täppte till så att det blev som en lagun med lugnt fint vatten. Där vill man bada om man heter Jonna! (som inte gillar hav och vågor).
Hit kommer vi definitivt åka tillbaka. Det ligger bara runt två timmar med bil från Cronulla så perfekt att åka upp över en lördag och söndag och bara stanna en natt. Här blev det inte heller så mycket foton tagna, men vi hyrde cyklar och cyklade i fin natur, hyrde kajak och innan vi åkte tillbaka hem så var det pelikanmatning vid vattnet. VAD MÅNGA många pelikaner alltså. Synd att mobilen var i bilen då. Här kommer en sista bild, en cykelselfie!
 
Jepp, det är lag på cykelhjälm här. =)

Kommentarer

  • mor säger:

    Härligt att se alla bilder från din födelsedagsresa ☺ Mycket sand var det.

    2016-02-20 | 23:11:17

Kommentera inlägget här: